23 November 2010

Niemelä kommentoi eroaan

Kotimaa24 uutisoi tänään (23.11.2010) erostani Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajan paikalta. Uutisessa mainitaan myös minun eronneen Humanistin päätoimittajuudesta ja virheellisesti, että olisin eronnut Helsingin Humanistiyhdistyksestä tai Humanistiliitosta. En ole myöskään eronnut Helsingin vapaa-ajattelijat ry:stä.

Erosin Humanistin päätoimittajan paikalta pitkään jatkuneen stressin vuoksi. Vapaa-ajattelijain liitto ry:n puheenjohtajuudesta sen sijaan erosin – kuten uutisessa aivan oikein mainitaan – lopen kyllästyneenä liitossa valloillaan rehottavaan hörhöilyyn.

Keväällä 2009 irtisanottu liiton ex-toiminnanjohtaja tukijoukkoineen on pitänyt yllä sotaa liitossa jo vuosia, ja vaikka liitto nyt voitti oikeusjutun selkeästi, kyseinen porukka jatkaa puuhasteluaan liitossa ja sen jäsenyhdistyksissä. Tämä porukka siis koostuu ex-toiminnanjohtajasta ja hänen apulaisistaan, jotka ovat koko tämän ajan liiton luottamustoimissa ajaneet ex-toiminnanjohtajan, eivät liiton etua. He ajavat edelleen ex-toiminnanjohtajan etua. Toiminta ei kestä lähempää tarkastelua.

Kyseiseen toimintaan liittyy mm. työtodistuksen väärentäminen (liiton pääsihteeri Huotari todisti käräjäoikeudessa kirjoittaneensa ilman tiedonantoa liittohallitukselle kyseisen asiakirjan ex-toiminnanjohtajalle tämän sitä häneltä pyydettyä), ex-toiminnanjohtajan valitseminen liittohallituksen varajäseneksi sekä erään hänen lähimmän tukijansa valitseminen samalla liittohallituksen varsinaiseksi jäseneksi.

Näitä kaikkia luottamuspaikkoja, tekoja ja laitonta työtodistusta käytettiin lisäksi oikeudessa todisteena liittoa vastaan. On syytä huomioida, että ex-toiminnanjohtaja on nostanut laittomalla työtodistuksella työttömyytensä alusta saakka ansiosidonnaista työttömyysturvaa. Hän ei minulta tai liittohallitukselta (hänen virallinen työnantajansa) koskaan ole laillista, työnantajan myöntämää työtodistusta pyytänyt, ei, vaikka väärennetyn työtodistuksen laillisuuden liittohallitus on kiistänyt sekä työvoimatoimistolle että ex-toiminnanjohtajan ammattiliitolle. Oikeudessa todisti myös liittovaltuuston jäsen Martti Vaattovaara, joka kertoi ex-toiminnanjohtajan pyynnöstä kyselleensä työtodistuksen laillisuutta yhdistysoikeusasiantuntijoilta. Vaattovaara todisti, että asiantuntijan mukaan työtodistus on "virallisluonteinen".

Liiton asianajajan mukaan työtodistus on laiton. Liiton asianajaja on työoikeuden asiantuntija.

Käräjäoikeudessa esitettiin myös joko perätön lausuma tai sitten eräs henkilö valehteli kyseisen lausuman esittäjälle puhelimessa oikeudenkäynnin toisen päivän aamuna.

Koska mainitun kaltaiseen toimintaan syyllistyneet ihmiset jatkavat edelleen liiton luottamustoimissa kuin mitään ei olisi tapahtunut, katsoin velvollisuudekseni erota liiton puheenjohtajuudesta.

Asiasta on tulossa lisää tietoa muutaman viikon sisällä ilmestyvään Vapaa Ajattelija -lehteen.